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Manchester-Boston Regional Airport 
One Airport Road, Suite-300 
Manchester, New Hampshire 03103 

 

Addendum No. One 
Date: May 13, 2020 

 
RFQ No:  FY20-805-65 Air Service Development (“ASD”) Consulting Services  

 
 

The following clarifications, changes, additions, and/or deletions are hereby made to the RFQ: 
 
Change: 
Due to a conflict on Wednesday, May 20th, the following dates have been amended: 
 
Solicitation Step  Current Date  New Date 
     
Advertise RFQ 

 
May 1, 2020 

 
 

Mandatory Pre-Proposal Meeting 
 

May 20, 2020 
 

May 27, 2020, 2:00 p.m. ET 
Final Date for RFIs 

 
June 5, 2020 

 
June 8, 2020 

Addendum Acknowledgment Form 
 

June 10, 2020 
 

 

RFQ Submission Deadline 
 

June 15, 2020  
 

June 18, 2020, 2:00 p.m. ET 

RFQ Review and Scoring by Committee 
 

July 6, 2020 
 

 
Evaluation Committee Meeting 

 
July 9, 2020 

 
 

Notification of Short List 
 

July 13, 2020 
 

 

LCC/ULCC Interviews 
 

July 28, 2020 
 

 

LNC Interviews 
 

July 29, 2020 
 

 
Notification of Intent to Award  July 31, 2020   
Professional Services Agreement Executed  August 14, 2020   
Notice to Proceed  September 25, 2020   

 
Question 1: 
Without having staff local to the Manchester area and with our air service development consulting 
staff under various state-level travel restrictions, would the airport offer the mandatory pre-proposal 
meeting with the option to attend electronically or via phone, as mentioned as a possibility in the 
RFQ?  Should that be possible, we would like to request a video chat link or call in number to enable 
us to attend that meeting. 

Response: 
The mandatory pre-proposal meeting can be attended either in person or electronically 
through a Microsoft Teams Meeting.  Video/call-in information listed below:  
Join Microsoft Teams Meeting  
+1 347-973-9910   United States, New York City (Toll)  
Conference ID: 711 408 521#  
 
 
 

https://nam12.safelinks.protection.outlook.com/ap/t-59584e83/?url=https%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%2Fl%2Fmeetup-join%2F19%253ameeting_MjhlMGMxY2ItZWIxMS00ZDA2LWI1Y2QtYzk1ZjRmYTlkMWI1%2540thread.v2%2F0%3Fcontext%3D%257b%2522Tid%2522%253a%25222bfe18e3-1c9a-48ae-ace0-59033d3297f1%2522%252c%2522Oid%2522%253a%2522cbe92f6b-2697-4ea7-b9c2-b3f357c42ce7%2522%257d&data=02%7C01%7Cckeefe%40flymanchester.com%7C818ff377adb24cf5fb9208d7f7769bbb%7C2bfe18e31c9a48aeace059033d3297f1%7C0%7C0%7C637249961119137328&sdata=o1DEbGMCXzTouL%2Bm%2FNoluOobFflQk71PJoZOAXlq3oM%3D&reserved=0
tel:+1%20347-973-9910,,711408521#%20
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Question 2: 
Section one requires the Prime Consultant to submit an audited financial statement for the firm.  May 
we include our audited financial statements in a “confidential” envelope that is separately sealed from 
our submission? 

Response: 
Yes, you may include your audited financial statements in a “confidential” envelope; however, 
a third party must produce it. 

 
Question 3: 
Will the selected CONSULTANT be required to have a Project Manager on site? Per Section 3.9 
Personnel of Consultant (page 32) “The CONSULTANT shall designate an on-site Project Manager 
to act on behalf of CONSULTANT who is authorized to make all decisions regarding the Work 
hereunder. Such Project Manager and any replacement Project Manager shall have a minimum of five 
year's 
project experience on similar projects procured through this contract. 

Response: 
A Project Manager will not be required to be on-site.  However, a dedicated Project Manager 
will be required to be the primary point-of-contact for the AIRPORT. 
 

Question 4: 
Section 3.23 (page 37) Training Requirements CONSULTANT and SUBCONSULTANTS 
personnel shall abide by the city of Manchester Drug and Alcohol Policy, Sexual Harassment Policy 
and Workplace Violence Policy. If CONSULTANT has similar policies within their organizations, 
CONSULTANT shall submit proof of training to the DIRECTOR by completing EXHIBIT K.  Please 
provide a copy of Exhibit-K. 

Response: 
Exhibit K will be included in the FINAL DRAFT of the Contract. 
 

Question 5: 
Are dividers/tabs included in the page count?  

Response: 
No 
 

For other questions or clarifications, please contact the Cheryl Keefe at ckeefe@flymanchester.com 
 
Respectfully, 
 
 
 
 
Cheryl Keefe 
Property and Contract Coordinator 

mailto:ckeefe@flymanchester.com

	Date: May 13, 2020

